Siirry suoraan sisältöön

Bitdefender Antivirus Plus

Bitdefender Antivirus Plus on yksi yrityksen virustorjuntaratkaisuista. Se on loistava perusohjelma laitteen suojaukseen. Sen mukana tulee kuitenkin monia perusohjelmia monipuolisemmin suojaustyökaluja. Se esimerkiksi pysäyttää haittaohjelmat ennen kuin niillä on mahdollisuus tartuttaa laitteesi ja se sisältää myös VPN:n, jonka avulla voi työskennellä verkossa ilman mainosohjelmia ja muita seurantalaitteita. Lisäksi se sisältää verkkomaksuja ja muita tärkeitä asiakirjoja suojaavia toimintoja. Tämä onkin kaikista yrityksen kyberturvallisuusohjelmistoista monille sopiva perussuojausohjelmisto omalle laitteelle. Se on myös hieman kattavampi kuin ilmainen versio nimeltä Antivirus Free.

bitdefender antivirus plus

Bitdefender Antivirus Free

Ohjelmistoista Bitdefender Antivirus Free muistuttaa paljon ohjelmiston maksullista versiota, mutta se on täysin ilmainen vaihtoehto. Se ei ole aivan yhtä kattava kuin maksullisempi sisarversionsa, mutta sopii monille loistavien perusominaisuuksiensa vuoksi.

Ohjelmiston ilmainen versio on Windowsille, MacOSille ja Androidille sopiva virussuojaohjelmisto. Se on nopea asentaa ja se ei hidasta omaa laitetta. Ne tarjoavat reaaliaikaisen uhkatunnistuksen, joka tutkii tarkkaan aktiivisia sovelluksia ja ryhtyy heti toimeen havaitessaan epäilyttävää toimintaa.

Ohjelmiston tehokas skannaustoiminto takaa uhkien havaitsemisen ja poistamisen viruksista ja troijalaisista lunnasohjelmiin, vakoiluohjelmiin ja moniin muihin ongelmiin. Tämä ohjelma torjuu myös tietokalastelua ja petoksia kuitenkaan hidastamatta laitetta ja ilman turhia mainoksia.

Hyvät ja huonot puolet

Sekä Antivirus Plus että ohjelmiston ilmainen versio antavat perussuojan laitteelle. Ne eivät kuitenkaan tarjoa yhtä kattavaa ja etenkin lapsiperheille sopivaa suojaa kuin yrityksen muut ohjelmistot. Näitä ominaisuuksia ovat lapsilukko ja yksityisyyden palomuuri.

Antivirus Plus- ja Antivirus Free -ohjelmistoilla on myös eroja. Ilmainen versio ei sisällä Antivirus Plus -version tavoin Ransomware-suojausta, verkkopankkisuojausta, Wi-Fi-tietoturvan neuvonantajaa, VPN-suojausta, salasanan hallintaa, Search Advisor -ominaisuutta, haavoittuvuustarkastusta, tiedoston silppuria tai ilmaista online-tukea. Antivirus Plus on siis perussuojaa etsivälle paljon kattavampi ja varmempi valinta kuin ilmainen ohjelma. Bitdefender tarjoaakin jokaiselle sopivan ratkaisun.

Ilmainen versio

Palkittu ja kehuttu suojausohjelma

Bitdefender Antivirus Plussalla on lukuisia tyytyväisiä asiakkaita ja sitä on kehuttu paljon medioissa. Bitdefender Antivirus Plussan laatu on myös todistettu viimeisten 10 vuoden riippumattomien testitulosten perusteella.

Seuraavan sukupolven kyberturvallisuutta tarjoava ohjelma onkin voittanut esimerkiksi AV-Comparativesin ”Vuoden tuote” -palkinnon, joka kertoo paljon sen korkeasta laadusta.
Tehokas ohjelma suojaakin Windows-koneita kaikilta online-uhilta ja se myös sisältää tietosuojatyökalut, kuten Bitdefender Safepay ja Bitdefender VPN.

Ohjelma on saanut muitakin tunnustuksia, kuten PCMag Editor’s Choice -tunnustuksen joulukuussa 2021 ja TechRadar Editor’s Choice –tunnustuksen maaliskuussa 2022.

Muihin kyberturvabrändeihin vertaillessa Antivirus Plus on myös AV-TESTin mukaan saanut paremmat pisteet monen eri ominaisuuden suhteen. Saksassa sijaitseva riippumaton organisaatio AV-TEST arvioi virustorjunta- ja tietoturvaohjelmistoja. He testaavat säännöllisesti erilaisia ohjelmistoja ohjelmistojen julkaisijoille ja aikakauslehdille. Bitdefenderin Antivirus Plus –ohjelmassa on heidän mukaansa parempi suoja ja pienempi vaikutus suorituskykyyn useisiin kilpailijoihin verrattuna.

Lisäksi ohjelmisto on voittanut kyberturvallisuusanalyytikon ja muita asiantuntijoita puolelleen. Se ei ole ihme, sillä Antivirus Plussan lyömätön monikerroksinen suojaus suojaa laitteet kaikilta uusilta ja jo olemassa olevilta uhilta. Se myös esimerkiksi reagoi välittömästi uhkiin tinkimättä kuitenkaan järjestelmän suorituskyvystä.

Bitdefender Antivirus Plus android- ja iOS-laitteelle

Bitdefenderin ohjelmistot voi ladata helposti useille eri laitteille. Vaikka itse Antivirus Plus -ohjelma ei sovi kuin Windowsille, löytyy Bitdefenderiltä niin Android- kuin iOS-laitteillekin omat ohjelmansa. Bitdefender Mobile Security -ohjelmasta on omat versiot molemmille käyttöjärjestelmille. Tämä ohjelma tarjoaa monia suojausominaisuuksia netin turvalliseen käyttämiseen. Ohjelma tarjoaa innovatiivisimpia tekniikoita. Ne ennustavat, ehkäisevät ja havaitsevat sekä korjaavat uusimmatkin kyberuhat maailmassa.

Mukana on myös Bitdefender VPN, joka tarjoaa ylimääräisen tietosuojakerroksen laitteellesi. Se suojaa kaiken liikenteen julkisissa verkoissa, jolloin hyökkääjät eivät pysty sieppaamaan sitä.

Tietokoneen huoltaminen on tärkeä asia, jos haluat käyttää laitetta kauan aikaa

Bitdefender Antivirus Plus tietokoneelle

Bitdefender tarjoaa oman versionsa ohjelmistoista tietokoneelle. Antivirus Plus -ohjelma on saatavilla Windows-koneille. Bitdefenderiltä tosin löytyy muita sopivia ohjelmia myös MacOS:ille.

Antivirus Plus -ohjelman saa peräti kolmelle PC:lle, mutta Bitdefender tarjoaa tarvittaessa ohjelmia vieläkin useammalle laitteelle.

Antivirus Plus suojaa Windows-tietokoneita jokaiselta online-uhalta ja se myös sisältää tietosuojatyökaluja. Sen kanssa sopivat yhteen käyttöjärjestelmät Windows 7 Service Pack 1, Windows 8.1, Windows 10 ja Windows 11. Ohjelmiston muisti on (RAM) 2 GB ja ohjelmiston vaatimuksena on Internet Explorer versio 11. Käytettävissä oleva vapaa kiintolevytila on 2,5 Gt vapaata tilaa.

Apple on ylpeä tuotteidensa turvallisuudesta. Yhtiö mainostaa iPhone- ja iPad-laitteidensa olevan paljon turvallisempia kuin Android-laitteiden. Mutta pitääkö tämä todella paikkansa? Ovatko iOS-laitteet todella niin turvallisia kuin Apple väittää? Katsotaanpa joitakin iPhonen tai iPadin käyttöön liittyviä tietoturvariskejä.

Bitdefender Family Pack vs. Antivirus Plus

Bitdefender Family Pack tarjoaa suojaa koko kodin laitteille. Se onkin yksittäistä ohjelmaa parempi ratkaisua silloin kun kotona on monia suojattavia laitteita. Tämä vaihtoehto sopii myös monille eri laitteilla toisin kuin Bitdefenderin muut ohjelmat.

Se auttaa suojaamaan jopa 15 laitetta kotitaloudessa ja sopii niin Windows-, macOS-, Android- kuin iOS-laitteillekin. Sillä on myös muutaman ominaisuuden suhteen kattavammat ominaisuudet kuin Plus-versiolla. Family-paketti esimerkiksi tukee useampia käyttöjärjestelmiä ja toimii useammalla laitteella. Se myös sisältää muun muassa lapsilukon, jota Antivirus Plus -versiolla ei ole. Antivirus Plus -versio ei myöskään tarjoa esimerkiksi yksityisyyden palomuuria.

Family-ohjelma on siis Antivirus Plus -ohjelmaa kattavampi, mutta sen vuoksi myös kalliimpi ratkaisu. Antivirus Plus onkin usein kaikilta osin sopivin ratkaisu hyvin monille netin käyttäjälle, sillä se sisältää erittäin hyvän suojauksen, mutta on Family-versiota edullisempi ja Antivirus Free -versiota kattavampi.