Siirry suoraan sisältöön

Oikeanlainen kryptolomakko auttaa suojaamaan varallisuutta

Oikeanlainen kryptolomakko auttaa suojaamaan varallisuutta

Kryptovaluutat ovat digitaalisia valuuttoja, jotka toimivat täysin virtuaalisessa ympäristössä. Ne ovat saaneet viime vuosina huomiota osakseen ja yhä useampi sijoittaja on kiinnostunut niistä. Hakkerit ovat virtuaalimaailmassa edelleen arkea, joten krypto-omaisuuttaan pitää säilyttää turvallisesti.

Kryptovaluuttojen oikeanlainen säilyttäminen on tärkeää, koska sillä voidaan ylläpitää niiden turvallista käyttöä. Säilytyspaikkoja on monia ja kukin palvelee tiettyä tarkoitusta. Omat tarpeet tuleekin kartoittaa huolellisesti valintaa tehdessä, jotta säilytysratkaisu löytyisi parhaiten.

Säilö ethereum online

Yksinkertaisin säilytysmuoto on pitää kryptovaluutat ostopaikassa. Kryptovaluuttaa voi ostaa lukuisilta eri kaupankäyntialustoilta, joissa niitä voi halutessaan säilyttääkin. Sen etuihin kuuluu helppous ja vaivattomuus. Kryptovaluutoilla voi käydä kauppaa nopeasti, kun ne löytyvät suoraan kauppapaikalta. Jos kohteenasi on esimerkiksi ethereum online, voit ostaa Etheriä suoraan kauppapaikalta.

Se ei ole kuitenkaan turvallisin vaihtoehto, koska riski hakkerointiin on olemassa. Jos hakkerit pääsevät sivustoon käsiksi ja vievät varasi, et saa niitä enää takaisin. Sen takia kryptovaluuttojen kauppapaikoilla kannattaa säilyttää vain pieniä määriä varallisuutta, jota käytetään päivittäiseen kaupankäyntiin. Suuremmat summat kannattaa siirtää toisiin lompakkomuotoihin.

Hardware-lompakko turvallisin vaihtoehto

Jos kryptovaluuttoihin haluaa sijoittaa tosissaan, kannattaa harkita hardware-lompakkoa. Sitä kutsutaan suomen kielessä myös kylmälompakoksi. Nimitys tulee siitä, että lompakko on internetin ulottumattomissa, eli offline-tilassa. Transaktioiden jälkeen lompakko irrotetaan laitteesta.

Hardware-lompakko on turvallinen tapa säilyttää kryptovaluuttoja, koska se on käytännössä täysin immuuni hakkeroinnille. Omistamasi kryptovaluutat eivät lymyä siellä, vaan ne sijaitsevat aina lohkoketjussa. 

Lompakko toimii sen sijaan eräänlaisena käyttöliittymänä, jonka avulla omaisuuttaan voi hallinnoida. Hardware-lompakon privaattiavain pitää krypto-omaisuuden turvassa virtuaalisilta hyökkäyksiltä.

Suurin riski liittyy kylmälompakoiden tunnussanoihin. Ne pitää säilyttää turvallisesti, eikä niitä saa koskaan jakaa kenellekään. Tunnussanat toimivat portinvartijana omistamiisi virtuaalivaluuttoihin. Toisin sanoen, jos joku pääsee käsiksi niihin, voi kryptovaluuttasi siirtyä toiseen omistukseen.

Muutoin hardware-lompakko on mainio vaihtoehto. Sitä suositellaan erityisesti kryptovaluuttojen pidempiaikaiseen säilytykseen ja silloin, jos kryptovaluuttaa haluaa omistaa suuremman määrän. Kylmälompakkoihin kannattaa tutustua etukäteen ja vertailla niiden ominaisuuksia. Lisäksi ne tulee ostaa ainoastaan valmistajan virallisilta sivuilta.

Säilytä ethereum online mobiililompakossa

Mobiililompakko asennetaan nimensä mukaisesti mobiililaitteeseen, eli älypuhelimeen tai tablettitietokoneeseen. Mobiililompakot toimivat sovelluksina, jotka ladataan älylaitteiden sovelluskaupoista. Joillain kryptovaluutoilla on jopa omia sovelluksiaan, joita käytetään kyseisen kryptovaluutan säilyttämiseen.

Mobiililompakon etuna on sen helppokäyttöisyys. Se kulkee aina mukana siellä missä mobiililaitteesikin. Ne toimivat loistavasti kryptovaluuttojen päivittäiseen käyttöön, mutta pidempiaikaista käyttöä varten kannattaa harkita hardware-lompakkoa.

Mobiililompakot ovat nimittäin alttiita hakkeroinnille ja puhelimesi voidaan myös varastaa tai se voi kadota. Tämä tilaisuus voi tehdä varkaan ja kryptovaluuttasi voivat häipyä huijareiden taskuihin. Siellä ei kannata säilyttää suuria summia virtuaalivaluuttoja. Se voi tukea hyvin kaupankäyntiä, mutta pääasiallisena lompakkona se ei ole ideaali.

Yhteenveto kryptolompakoista

Kryptovaluuttojen säilyttäminen on nykyisin varsin vaivatonta. Niitä voi säilyttää monessa eri paikassa ja jokaisella lompakkomuodolla on omat etunsa ja vahvuutensa. Pienemmät summat voi pitää kauppapaikalla tai mobiililompakossa. Näiden kohdalla hakkeroinnin riski on aina olemassa. Suuremmat summat kannattaa siirtää oitis hardware-lompakkoon.

Hardware-lompakko on ehdottomasti turvallisin tapa säilyttää kryptolompakoita, mutta sen yksityisavain pitää olla turvattuna. Sitä ei siis saa jakaa kenellekään, vaan se pitää säilyttää hyvässä ja luotettavassa paikassa. Myös itse kylmälompakkoa pitää käsitellä kohtuu varoen: se ei kestä vettä eikä sitä kannata antaa esimerkiksi lapselle.

Kryptolompakon valinta riippuu omasta tilanteesta ja tarpeista. Niihin kannattaa rauhassa tutustua, jotta oma vaihtoehto löytyisi parhaiten. Lue aiheesta huolellisesti ja tee itsellesi suunnitelma. Kryptovaluuttoihin liittyy yleensäkin suuria riskejä, joten kaikki päätökset pitää tehdä tarkoin. Älä siis sijoita enempää mitä sinulla on varaa hävitä. Tutustu eri valuuttoihin ja kaupankäyntialustoihin. Osta harkitsemasi lompakko vain valmistajan virallisilta sivuilta.