Siirry suoraan sisältöön

Pidä huolta tietoturvallisuudestasi kryptosijoittajana

Pidä huolta tietoturvallisuudestasi kryptosijoittajana

Kaikkien kannattaisi nykyajan maailmassa pitää huolta siitä, että heidän laitteensa ovat suojattuna hakkereilta ja haittaviruksilta. Kryptovaluuttoihin sijoittavalle tämä on kuitenkin erityisen tärkeää yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta. Tässä artikkelissa käydään läpi neljä tapaa, miten Bitdefender Antivirus suojaa kryptosijoittajaa verkossa.

1.Bitdefender suojaa yksityisiä tietoja

Sekä Bitdefender Total Security on suunniteltu suojaamaan asiakkaiden yksityisiä tietoja. Tämä tarkoittaa esimerkiksi käyttäjän IP-osoitetta, sijaintia, henkilötunnusta ja pankkitietoja. Kryptosijoittajan on varsinkin pidettävä huolta sijoitettavista varoista ja pankkitietojen vuotamisella voi olla kohtalokkaita seurauksia. Bitcoineihin sijoitetaan yleensä vain kokeilumielellä, jolloin muu omaisuus on edelleen pankkitilillä tai kiinni muissa sijoituksissa. Jos kryptovaluutat siis kiinnostavat, osta bitcoineja kokeilun vuoksi.

Yleensä sijoituspalvelut on jo valmiiksi suunniteltu erittäin turvalliseksi, mutta lisäsuojaus ei ole koskaan pahitteeksi. Näin varmistaa sen, että oman valuutan vaihtaminen kryptovaluutaksi hoituu mahdollisimman turvallisesti.

Lisäksi yksityisten tietojen perusteella esimerkiksi hakkeri voi päästä jäljille siitä, keneltä kryptosijoitukset ovat peräisin. Lohkoketju itsessään on kyllä suunniteltu turvalliseksi ja anonyymiksi.

2.Estää huijarisivustot ja haittaohjelmat

Valitettavasti kaikki kryptovaluuttoja myyvät sivustot eivät ole turvallisia. On olemassa monia bitcoineja myyviä epäluotettavia sivustoja, jotka tienaavat rikollisella toiminnallaan rahaa. Bitdefender on kuitenkin suunniteltu tunnistamaan hämäriä verkkosivustoja, jotka eivät toimi rehellisin aikein. Näin ei vahingossakaan ajaudu bitcoineja ostaessaan vääränlaiselle sivustolle.

Hämärältä verkkosivustolta voi saada laitteelleen vahingossa haittaviruksen. Bitdefender estää myös tällaisten virusten lataamisen, jotta ne eivät pääse vahingoittamaan tietokoneen tiedostoja.

Onneksi on olemassa monia turvallisia krypto- ja sijoituspalveluita, joiden käyttäminen on täysin turvallista. Esimerkiksi Northcrypto on monien suomalaisten suosima kryptovaluuttojen vaihtamiseen käytettävä palvelu. Kannattaa siis mieluummin käyttää tällaisia luotettavia palveluita satunnaisten verkkosivustojen sijaan.

3.Estää hakkerien toiminnan

Hakkerit yrittävät kalastaa netissä yksityisiä tietoja ja saattavat jopa alkaa uhkailla yksityisten tietojen levittämisellä, ellei heille maksa tiettyä summaa. Bitdefender suojaa kuitenkin tehokkaasti tällaista lunnasvaatimus-uhkaa vastaan ja estää yksityisten tietojen levittämisen. Vaikka tiedot olisivatkin siis jo vuotaneet, virustorjuntaohjelmisto pystyy samaan ne takaisin. Monet hakkerit toimivat varsinkin pimeän verkon puolella, johon Bitdefenderillä on myös pääsy.

4.VPN-yhteys säilyttää kryptosijoittajan anonyymiyden

Kun harrastaa kryptovaluuttoihin sijoittamista, haluaa myös pitää parempaa huolta anonyymiydestään. Bitcoinit toimivat lohkoketjuteknologialla, jossa valuutan välitysten osapuolet pysyvät anonyyminä. Jos henkilön datavirta on kuitenkin julkinen, voi joko hakkeri tai jopa valtio päästä jäljille kryptosijoittamisesta.

VPN-yhteys mahdollistaa IP-osoitteensa yhdistämisen eri maiden servereihin. Näin bitcoinien välittäminen hoituu sekä anonyymisti että nopeasti.

Miksi kryptosijoittajan turvallisuudella on väliä?

On tärkeää pysähtyä miettimään, miksi tietoturvallisuudella on ylipäätänsä väliä. Kryptosijoittajana saattaa olla jo valmiiksi huolissaan bitcoinien riskeistä. Kryptovaluutat ovat nimittäin varsin volatiili sijoituskohde. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvo heilahtelee varsin paljon. Kun sijoittaa ajallisesti hajauttaen, pystyy näitäkin riskejä kuitenkin minimoimaan.

Koska kryptosijoittaminen on riskialtista, on hyvä poistaa ainakin tietoturvallisuuteen liittyvät uhkat. Tämä onnistuu oikein loistavasti laadukkaan ja toimivan virustorjuntaohjelmiston avulla. Näin ei joudu hakkerien tai haittaohjelmien kohteeksi vahingossakaan.

Suojaamalla yksityisyytensä kryptosijoittaja varmistaa senkin, että hänen toimintansa pysyy mahdollisimman anonyyminä.

Bitdefender suojaa kryptosijoittajaa monella tasolla

Kryptosijoittaminen on mielenkiintoinen, mutta riskialtis harrastus. Tästä syystä on parasta suojautua kaikilta kyberuhkilta, jotka ovat uhkana, kun sijoittaa digitaalisesti. Bitcoinien hyödyntämä lohkoketju on hyvin turvallinen, mutta jos omaa datavirtaansa ja yksityisyyttään ei ole suojannut, voi äkkiä joutua tukalaan tilanteeseen. Yksikään kryptosijoittaja ei halua, että heidän pankkitietonsa tai muut yksityiset tiedot joutuisivat hakkerien käsiin.

Bitdefender auttaa suojaamaan digilaitteen ja tunnistamaan myös hämärät bitcoineja tarjoavat verkkosivustot.