Siirry suoraan sisältöön

Tietokoneen huoltaminen on tärkeä asia, jos haluat käyttää laitetta kauan aikaa

Tietokoneen huoltaminen on tärkeä asia, jos haluat käyttää laitetta kauan aikaa

Tietokone on tärkeä työkalu, jota käytetään lähes kaikkeen nykyään. Se on tärkeä laite niin töiden tekemistä kuten myös vapaa ajan aktiviteetteja varten. Nykyään suuri osa ihmisistä hoitaa jopa raha-asiansa kätevästi tietokoneen avulla. Tämä on tehnyt laitteesta uskomattoman tärkeän osan jokapäiväistä elämäämme.

Koska kyseessä on näin tärkeä laite, on hyvin tärkeää, että laitteesta pidetään huolta. Tietokoneen ostaminen ei yleensä ole kaikista halvin asia, joten haluat varmasti oman tietokoneesi toimivan mahdollisimman pitkään käytössä. Ottamalla nämä seuraavat vinkin huomioon, voit taata, että sinun tietokoneesi kestää mahdollisimman monen vuoden käytön.

Käyttöjärjestelmä on tärkeä tietokoneen toimivuuden kannalta

Yksi tärkeimmistä asioista niin sanotusti tietokoneen sisällä on käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmä varmistaa, että tietokoneen sovellukset toimii ja että sen virustorjunta on mahdollisimman korkealla tasolla. Kaikki tietokoneet tulevat valmiiksi jonkin käyttöjärjestelmän kanssa, mutta silloin tällöin saatat haluta vaihtaa sen toiseen vaihtoehtoon.

Jos esimerkiksi haluat vaihtaa käyttöjärjestelmäsi Windows 11 -järjestlemään, voit siirtyä sivustolle https://windows11ilmaiseksi.fi/. Sieltä voit löytää kaiken tarvittavan tiedon, mukaan lukien sen, miksi niin monet suosivat tätä käyttöjärjestelmää muiden vaihtoehtojen sijasta. Varmista vain, että tietokoneesi tukee haluamaasi käyttöjärjestelmää, ja voit ottaa sen käyttöön näppärästi.

Turvallisten sivujen käyttäminen pitää sinut turvassa

Kun seikkailet netissä, on hyvin tärkeää, että huolehdit aina turvallisuudesta. Tällä tarkoitetaan monta eri asiaa kuten esimerkiksi turvallisen sivuston valintaa. Riippumatta siitä, mitä tekisit verkossa, oli kyseessä sitten netticasino tai joku aivan muu toiminto, on hyvin tärkeää, että valitset luotettavan vaihtoehdon.

Tämä tärkeys korostuu entisestään, jos kyseessä on sivusto, jolle sinun tulee asettaa jotain tietoja itsesästäsi. Onneksi nykyään voit löytää hyvinkin helposti monia turvallisia ratkaisuja helposti. Voit tutustua eri vaihtoehtoihin esimerkiksi arvostelu sivustojen avulla tai oppimalla itse tunnistamaan turvalliset sivustot erilaisten oppaiden avulla.

Tietenkin on hyvä, jos sinulla on jo valmiiksi käytössä virusten torjunta tietokoneellasi. Silti on aivan turhaa asettaa tietokonettasi riskin alle viruksen saamisesta. Sen sijaan voit välttää ne mahdollisimman hyvin käyttämällä turvallisia vaihtoehtoja.

Ulkoisen kovalevyn hankinta voi olla loistava ratkaisu

Monet meistä käyttävät tietokonetta erilaisten muistojen kuten valokuvien säilyttämiseen. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tietokoneelle on hyväksi, jos se ei ole aivan täynnä erilaisia tiedosteja. Sen sijaan tiedostot voidaan säilyttää erillisellä kovalevyllä.

Kovalevyllä tiedostojen säilyttäminen on siitä hyvä idea, että jos tietokoneellesi tapahtuu jotain, tärkeät valokuvat ja tiedostot pysyvät tallessa. Siten et tule menettämään mitään, vaikka koko tietokoneesi menisi rikki syystä tai toisesta.

Opi tunnistamaan haitalliset viestit

Suurin osa meistä ovat kuulleet kauhu tarinoita erilaisista huijauksista, joiden avulla tietokoneen käyttäjältä on viety heidän tietojaan. Yksi yleisistä tapauksista, mikä aiheuttaa pään vaivaa tietokoneen käyttäjille on haitalliset viestit. Klikkaamalla väärää linkkiä saatat vahingossa luovuttaa tietoja väärille ihmisille tai saada jopa viruksen tietokoneellesi.

Jos saat sähköpostin tai tekstiviestin tuntemattomasta osoitteesta, on hyvä idea jättää klikkaamatta siinä olevaa mahdollista linkkiä. Voit tietenkin varmistaa viestin luotettavuuden tutustumalla siihen perin pohjaisesti, jonka jälkeen voit halutessasi klikata linkkiä. Älä kuitenkaan napsauta linkkejä asiaa sen enempää miettimättä.

Kokeile muutama vinkki ennen kuin soitat huoltamoon!

Google voi olla paras ystäväsi tietokoneen huoltamisessa. Riippumatta oikeastaan siitä, mitä tapahtui, voit kirjoittaa tämän Googleen. Muista vain asettaa, mitä tietokonetta käytät, sillä apu voi vaihdella laitteesta toiseen. Siten voit löytää monia vinkkejä, mitä voit kokeilla saadaksesi tietokoneen toimimaan. Tällä tavalla voit välttää tietokoneen viemisen huoltamoon, mikä on tietenkin hyvä asia, sillä voit säästää pitkänkin pennin.