Siirry suoraan sisältöön

Bitdefender Premium Security – monitahoinen tietoturvallisuusohjelmisto

Bitdefender Premium Security – monitahoinen tietoturvallisuusohjelmisto

Saatat joskus ihmetellä, miksi tietoturvallisuudesta puhutaan nykyään niin paljon, mutta tosiasia on, että aihe on kyberuhkien takia tärkeä. Sekä kyberuhkat että virustorjuntaohjelmistot ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti ja nykyään esimerkiksi pimeän verkon kautta tehdyt hyökkäykset ja vakoilu pystytään estämään.

Käytämme digilaitteita jokapäiväisessä elämässä enemmän kuin koskaan, joten laitteiden suojaaminen on luonnollisesti tärkeässä roolissa. Bitdefender Premium Security on yksi niistä ohjelmistoista, joka pyrkii suojaamaan nykyaikaisia digilaitteita kyberuhkilta ja tässä artikkelissa tutustutaan tähän tietoturvallisuusohjelmistoon ja sen merkitykseen hieman tarkemmin.

Miksi tietoturvallisuusohjelmistoilla on nykyään niin tärkeä rooli elämässämme?

Vaikka sitä ei tulisi ajatelleeksi, on digilaitteiden suojaus erittäin tärkeää, sillä muuten yksityiset tietomme ja datavirtamme saattaa joutua kyberhyökkäyksen kohteeksi. Verkossa on myös monia huijaussivustoja, jonka kautta aivan liian monet ovat joutuneet esimerkiksi varkauden kohteeksi.

Yleensä rikolliset pyrkivät pääsemään käsiksi joko yksityisiin tietoihin, jotka he voivat myydä eteenpäin kolmansille osapuolille tai sitten pankkitunnuksiin, joiden avulla he pääsevät käsiksi pankkitiliin. Vaikka maksutapahtumat ovat yleensä hyvin suojattuja verkkokaupoissa, on tärkeää, että myös omalla laitteellasi on tietoturvallisuusohjelmisto, joka ilmoittaa sinulle, kun olet joutunut huijauksen kohteeksi. Tämä säästää sinut hankalalta tilanteelta.

Myös yksityisyydellä on nykyään erittäin tärkeää rooli, vaikka moni sanookin, ettei verkossa voi koskaan asioida täysin yksityisesti. Meidän tietomme ovat verkossa saatavilla monien palveluiden kautta, sillä palveluihin rekisteröityessämme joudumme ilmoittamaan itsestämme yksityisiä tietoja. Jos joku ulkopuolinen pääsee näihin tietoihin käsiksi, voi hän käyttää niitä hyväkseen esimerkiksi identiteettivarkaudessa, jotka ovat nykyään yllättävän yleisiä.

Bitdefender Premium Security –ohjelmisto on hyvä perustietoturvallisuuden turvaaja

Suurin osa nykyajan tietoturvallisuusohjelmistoista toimii ihan tarpeeksi hyvin, vaikka ohjelmistojen hinnoissa ja laadussa on kuitenkin vaihtelua. Bitdefender Premium Security on luotettu ohjelmisto, joka suojaa laitteen monella tasolla sekä verkossa surffaillessa että suojaamatonta yhteyttä käytettäessä. Ohjelmisto suojaa digilaitetta luonnollisesti kyberuhkilta, kuten haittaohjelmistoilta ja hakkereilta ja estää pääsyn yksityisiin tietoihin laitteella.

Suojaus tapahtuu monella eri tasolla, joten vaikka yksi suojaustaso pettäisi syystä tai toisesta, auttaa seuraava taso suojauksessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kun käyttäjä saapuu epäilyttävälle ja suojaamattomalle verkkosivustolle, ohjelmisto varoittaa käyttäjää ja estää kyberhyökkäykset, mikäli käyttäjä päätti kaikesta huolimatta siirtyä sivustolle. Tämän lisäksi ohjelmisto estää epäilyttävät lataukset eri sivustoilta ja suojaus estää latausten aiheuttamat ongelmat laitteella ja tuhoaa haittaohjelmat.

Kaiken lisäksi Bitdefender Premium Security on suunniteltu suojaamaan digilaitteita myös pimeän verkon kyberuhkilta, sillä suurin osa rikollisesta toiminnasta tapahtuu nykyään pimeässä verkossa. Näin rikolliset eivät pysty myymään tietojasi eteenpäin pimeän verkon kautta, sillä ohjelmisto estää sen automaattisesti.

Millaisilla laitteilla Bitdefender Premium Security toimii?

Bitdefender Premium Security toimii kaikilla peruslaitteilla, kuten iOS-, Android-, Windows- ja MacOS-ohjelmistoilla. Jos käyttää hieman tuntemattomampaa tietokoneohjelmistoa, on yleensäkin vaikeampi löytää sopivaa tietoturvallisuusohjelmistoa digilaitteelleen.

Suurin osa ohjelmistoista toimii kuitenkin sekä tietokoneilla että älypuhelimilla, mikä on hyvä asia, sillä iso osa verkkoasioinnista tapahtuu nykyään myös älypuhelimella.

On hyvä kokeilla erilaisia tietoturvallisuusohjelmistoja

Bitdefender Premium Security –ohjelmistoa voi kokeilla halutessaan täysin ilmaiseksi 30 päivän ajan, jonka aikana ohjelmiston ominaisuuksiin voi tutustua. On kuitenkin hyvä tutustua myös muihin ohjelmistoihin, jotta tietää, millainen ohjelmisto sopii parhaiten juuri omiin tarpeisiin sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan.

Yhteenveto

Bitdefender Premium Security on siis hyvä ohjelmisto, jolla digilaitteet voi suojata nykyaikaisilta kyberuhkilta. Nykyään tietoturvallisuus on tärkeässä roolissa elämässämme, joten siihen on hyvä panostaa.