Siirry suoraan sisältöön

Bitdefender Box – miten se toimii?

Bitdefender Box - miten se toimii?

Bitdefender Box on nykyaikaista teknologiaa hyödyntävä tietoturvallisuusjärjestelmä, jonka avulla on mahdollista suojata kaikki kodin laitteet. Tämä järjestelmä toimii erityisen hyvin silloin, kun kotona on useampi wifi-yhteyttä käyttävä henkilö.

Koska nykyään omasta tietoturvallisuudesta huolehtiminen on sen verran tärkeää, on moni ikävöinyt tällaista monipuolista tietoturvallisuusratkaisua kotiinsa. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin Bitdefender Box -järjestelmän ominaisuuksiin ja toimintaan.

Bitdefender Box – Miten yhdellä laitteella pystyy suojaamaan kaikki kodin laitteet?

Voi tuntua hassulta ajatella, että yhdellä laitteella pystyisi suojamaan kaikki muutkin kodin laitteet. Nykyään kuitenkin panostetaan yhä enemmän yksinkertaisiin tietoturvallisuusratkaisuihin sen sijaan, että ladattaisiin jokaiselle laitteelle oma virustorjuntaohjelmisto.

Nämä ohjelmistot eivät aina toimi toivotulla tasolla varsinkin silloin, kun kotona käytetty wifi-yhteys ei ole tarpeeksi suojattu. Periaatteessa Bitdefender Box -järjestelmä on suunniteltu niin, että ainakin kotona verkon käyttäminen on mahdollisimman turvallista, vaikka kodin ulkopuolella ollessaan joutuisikin yhdistämään laitteensa suojaamattomiin verkkoyhteyksiin.

Järjestelmässä on erikseen viruksentorjunta, yhteyden suojauksen turvaus sekä mahdollisuus yksityiseen VPN-yhteyteen, jonka avulla verkossa surffaaminen on yksityisempää.

Sopii eritysesti sellaisille käyttäjille, jotka opiskelevat tai työskentelevät kotoa käsin

Nykyään monet käyttävät nettiä ja laitteitaan enimmäkseen kotonaan ja moni jopa opiskelee ja työskentelee kotona. Tämän takia on ollut entistäkin tärkeämpää, että verkossa asioinnista on pystytty tekemään turvallisempaa. Mikäli omat laitteet joutuvat jatkuvasti virusten tai hakkerien kohteeksi, haittaa se myös itse laitteiden toimintaa, mikä hidastaa omaa työskentelyä.

Koska työ ja opiskelu on monelle yksi tärkeimmistä asioista elämässä, on tärkeää, että tietoturvallisuudesta pitää huolta. Muuten mukava kotityöpäivä saattaa keskeytyä inhottavasti teknisiin ongelmiin.

VPN-yhteys mahdollistaa yksityisen verkon selailun kaikilla laitteilla

Yksityisyys on nykymaailmassa myös tärkeässä roolissa, sillä tietojamme yritetään jatkuvasti kalastella keinolla millä hyvänsä. Mikäli hakkeri pääsee yksityisiin tietoihisi tai datavirtaasi käsiksi esimerkiksi pimeän verkon kautta, pystyy hän myymään tietojasi eteenpäin ilman sinun lupaasi. Tietenkin osa tästä kaupankäynnistä on mainontaan liittyvää, mutta toisaalta kenestäkään ei ole mukavaa olla tietoinen siitä, että hänen selailutietojaan on seurattu.

Mikäli tämän haluaa estää, voi laitteellaan käyttää VPN-yhteyttä, joka luo datavirralle vähän niin kuin välipysäkin, johon ulkopuolisten on vaikea päästä käsiksi. Näin tietosi ovat suojattuna myös silloin, kun surffailet suojaamattomassa verkossa. VPN-yhteyden voi halutessaan yhdistää mihin tahansa maailman kolkkaan, joten halutessaan käyttäjä voi katsoa esimerkiksi toisen maan Netflix-sarjoja.

Suojaa myös ne laitteet, joilla virustorjuntaohjelmistot eivät toimi

Virustorjuntaohjelmistot eivät valitettavasti toimi ihan kaikilla laitteilla riippuen tarjoajasta ja laitteesta, mutta Bitdefender Box -järjestelmän ansiosta myös tällaiset laitteet pystyy suojaamaan haittaohjelmistoilta ja hakkereilta.

Saatat yllättyä, miten moni kodin laitteista ei olekaan suojattu kyberuhkilta syystä tai toisesta. Koska usein kodin laitteet ovat myös yhdistettynä toisiinsa, saattaa suojaamaton laite luoda väylän suojattuihin laitteisiin, mikäli kodin wifi-verkkoon tai datavirtoihin kohdistuu kyberhyökkäyksiä.

Toimii sekä langattomasti että langallisesti

Hyvä asia on myös se, että Bitdefender Box toimii sekä langattomasti että langallisesti. Mikäli kotoa löytyy vanhanaikaisempi tietokone, joka tarvitsee langallisen verkkoyhteyden, pystyy järjestelmän yhdistämään myös tähän laitteeseen.

Toisaalta suurin osa nykyaikaisista laitteista on langattomia, joten järjestelmästä löytyy myös hyvin toimiva langaton yhteys, johon pystyy yhdistämään sekä kannettavat tietokoneet että älypuhelimet ja tablettitietokoneet.

Yhteenveto

Bitdefender Box on siis monipuolinen tietoturvallisuusratkaisu kotioloihin niille, jotka käyttävät digilaitteita paljon kotonaan. Järjestelmä voi olla sopiva ratkaisu erityisesti perheille, sillä järjestelmään pystyy yhdistämään erilaisia laitteita. Näin kotona työskentely tai opiskelu on huomattavasti turvallisempaa.