Siirry suoraan sisältöön

Cardanon kaltaiset kryptovaluutat parantavat maksujen tietoturvaa

Turvallista vedonlyöntiä netissä

Kryptovaluutat voivat parantaa digitaalisten maksujen tietoturvaa. Kaikesta hypestä huolimatta kryptovaluuttojen, kuten Cardanon, valuuttakurssi on vaihdellut erittäin paljon aina sen vuoden 2015 debyytin jälkeen. On tärkeää ymmärtää, miksi valuuttakurssi on vaihdellut aiemmin, jotta voidaan ennustaa, miten se muuttuu tulevaisuudessa. Koska Cardano on niin uusi, sijoittajat ovat vielä epävarmoja siitä, pitäisikö siihen sijoittaa ja mikä olisi sopiva hinta.

Cardanon rooli kryptovaluuttamarkkinoilla

Jos olet viime aikoina seurannut kryptovaluuttamarkkinoita, olet luultavasti huomannut, että yritysten arvot vaihtelevat suuresti. Kurssit seuraavat yleensä tiiviisti toisiaan ja toistavat usein tiedotusvälineiden tapahtumia ja väitteitä. Cardanon hinnoittelun arvioimiseksi on järkevää lukea ja tarkkailla markkinoita sekä kilpailijoita.

Cardano online on tunnettu innovatiivisesta teknologiastaan. Tämä saattaa varmistaa, että Cardanolla on tulevaisuudessa merkittävä rooli kryptovaluuttamarkkinoilla. Muuttaakseen nykyisiä rahajärjestelmiä, Cardano yrittää uudistaa niitä aina teknologiasta alkaen. Tehtävä ei ole helppo, mutta jos he onnistuvat siinä, se voi mullistaa rahan tulevaisuutta suurella tavalla.

Cardano online ei ole kuin Bitcoin

Cardano pyrkii kilpailemaan muiden alustahankkeiden, kuten Ethereumin, Polkadotin sekä Tronin kanssa. Cardanon avulla käyttäjät voivat luoda älykkäitä sopimuksia ja validointia. Validointi (todentaminen) on ollut suuri aihe, koska lohkoketju mahdollistaa ”digitaalisten esineiden” ostamisen NFT-teknologiaa hyödyntäen. Se voi olla meemi tai videoleike jääkiekon kohokohdasta. NFT:n omistaja kirjataan lohkoketjuun, ja todiste ”esineen” omistuksesta pysyy pysyvästi lohkoketjussa tulevaa todentamista varten. Nämä ovat kaksi esimerkkiä siitä, miten lohkoketjua ja alustoja voidaan käyttää.

Jo nykyään Cardano tarjoaa palveluja vähittäiskaupan, koulutuksen, hallinnon, terveydenhuollon sekä rahoituksen aloilla. Tulevaisuudessa löydetään epäilemättä monia muita keinoja hyödyntää tätä tekniikkaa. Tämän seurauksena alustat kilpailevat keskenään suorituskyvyn ja sovelluskehityksen korkeimmasta tasosta. Tämän hankkeen työ on kehitystyön ja kilpailun osalta verrattavissa älypuhelinten käyttöjärjestelmiin.

Cardanon omat tokenit

Lyhyestä olemassaolostaan huolimatta Cardanolla on ollut jo värikäs historia. Cardanon ADA-tokenin arvo yli kaksinkertaistui, ja se nousi kymmenen parhaan kryptovaluutan joukkoon vuoden 2017 lopulla. Kaikkien aikojen korkein hinta yhdestä Adasta oli 1,48 dollaria kappaleelta helmikuussa 2021.

Adan tulevaan kasvuun vaikuttaa todennäköisesti sen listautuminen yhteen Yhdysvaltojen merkittävimmistä kryptovaluuttapörsseistä, Coinbaseen. Maaliskuussa 2021, kun palveluun oli lähetetty tarpeeksi Ada-tokeneita, Coinbase Pro otti Adan käyttöön. Pian sen jälkeen Ada tuli myös ilmaiskäyttäjien saataville, joka kiihdytti valuutan arvoa odotunlaisesti.

Charles Hoskinson loi Cardanon

Melkein jokaisessa kryptovaluuttaprojektissa on yksi näkyvä johtaja. Olipa kyseessä yhdistys, fintech-yritys tai mikä tahansa muu hallintorakenne, on niillä yleensä vain yksi näkyvä johtaja. Bitcoin on yksi harvoista poikkeuksista tähän sääntöön, koska sitä ei johda kukaan yksittäinen henkilö.

Cardanon ”kasvot” on Charles Hoskinson, jolla on kokemusta bitcoinista ja Ethereumista. Monet ihmiset pitävät Hoskinsonia paljon vanhempana, mutta todellisuudessa hän on syntynyt vuonna 1987. Matemaattisesti lahjakas henkilö Hoskinson opiskeli Denverin sekä Coloradon yliopistoissa matematiikkaa ja kryptografiaa. Hän on yksi kryptovaluutta-alan tunnetuimmista henkilöistä.

Nuoresta iästään huolimatta Hoskinsonilla on paljon kokemusta. Hän tutustui kryptovaluuttoihin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Hän tutustui aluksi louhintaan ja ymmärsi nopeasti kryptovaluutan elintärkeän roolin globaalissa mittakaavassa. Hän teki isoja oivalluksia Kyproksen pankkien romahdettua vuonna 2013.

Hän oli myös yksi Ethereumin alkuperäisistä luojista. Hän kuului Vitalik Buterinin alkuperäiseen tiimiin ja oli tärkeässä roolissa alustan kehittämisessä. Lopulta Hoskinson ajautui pois projektin kehittämisestä ja erosi Ethereumista. Hänet joko irtisanottiin tai hän irtisanoutui, riippuen siitä, mitä lähdettä uskotaan. Hän on myös perustanut koulutushankkeen nimeltä The Bitcoin Education Project, tutkimusorganisaation nimeltä Cryptocurrency Research Group ja pitänyt esitelmiä kryptovaluutoista lukuisissa paikoissa eri puolilla maailmaa. Joka tapauksessa Hoskinsonia voidaan kiittää siitä, että internetissä maksamisesta on tulossa tietoturvallisempaa.