Siirry suoraan sisältöön

Käy krypto kauppaa turvallisesti

Käy krypto kauppaa turvallisesti

Nykyään on yleistietoa, miten toimia internetissä turvallisesti, ja miksi se on niin tärkeää. Tämä tietenkin pätee aivan kaikkeen mahdolliseen, kun vietät aikaa internetissä, mukaan lukien tietenkin kryptojen kaupankäynnin.

Kaikki haluavat välttää epämiellyttävät yllätykset, joita turvaton netissä seikkailu voi tuoda mukanaan. Siitä syystä me olemme keskittyneet tässä oppaassa kertomaan, miten voit käydä kauppaa krypto valuutasta turvallisesti verkossa. Avullamme tulet oppimaan, mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon, kun kyseessä on erityisesti kryptojen kanssa toimiminen.

Miksi jotkut epäilevät kryptovaluutan turvallisuutta?

Kryptovaluutta on kerännyt huomattavasti epäilyksiä niiden turvallisuudesta. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä kryptovaluutta on vieläkin varsin hämmentävä asia monille ihmisille. Yleisesti ottaen, jos ihminen ei ymmärrä jotain asiaa täydellisesti, he epäilevät kyseisen asian turvallisuutta kovin helposti.

Tämän lisäksi on kaksi selkeää asiaa, jotka vaikuttavat suoraan siihen, miksi ihmiset epäilevät kryptovaluuttoja. Ensimmäisenä on tietenkin se, että kryptovaluutta perustuu internetiin ja tietokoneisiin. Vaikka internet on osa jokapäiväistä elämäämme, monet silti epäilevät vieläkin asioita, jotka perustuvat pelkästään internetiin. Sen lisäksi monet epäilevät asioita, jotka muistuttavat tuttuja asioita, mutta eivät kuitenkaan ole aivan sama asia. Koska kryptovaluutta nimessä on sana valuutta, monet luulevat sen olevan vastaava asia kuin perinteinen fiat-valuutta. Tämä ei kuitenkaan ole totta, mikä hämmentää monia, jotka eivät ole perehtyneet krypto valuuttoihin ja niiden toimimiseen.

Valitse turvallinen kryptovaluutta vaihto

Ne jotka epäilevät kryptovaluuttojen turvallisuudesta eivät siis yksinkertaisesti tiedä asiasta kovin paljoa. Loppujen lopuksi sinä voit itse vaikuttaa turvallisuuden tasoon hyvin paljon. Miten sitten voit varmistaa turvallisen krypto kaupan? Ensimmäisenä, sinun tulee valita turvallinen krypto vaihto.

Krypto vaihdolla tarkoitetaan sivua tai palvelinta, joka mahdollistaa fiat-valuutanvaihdon kryptoon. Toisin sanoen, tulet oletettavasti aloittamaan krypto kaupankäynnin juuri vaihdolla. Internetissä on olemassa monia eri vaihtoja, joiden väliltä voit valita. Esimerkiksi kuuluisa sivusto on Binance, joka on tietenkin myös hyvin turvallinen. Voit tutustua kaikkiin vaihtoihin niistä tehtyjen arvostelujen avulla. Vaihdot eroavat toisistaan muun muassa hintojen kautta, joten on hyvä idea käyttää hieman aikaa sinulle sopivimman etsimiseen.

Vältä tietokonevirukset

Koska kyseessä on internetissä tapahtuva aktiviteetti, valitettavasti tietokonevirukset ovat aina riski. Voit kuitenkin välttää ne aivan samalla tavalla kuin muutenkin verkossa seikkaillessa. Jos sinulla on käytössä pätevä virustorjuntaohjelma, joka on joko erikseen ladattu tai valmiiksi tietokoneellasi, olet jo hyvässä asemassa. Sen lisäksi on hyvä idea välttää epämääräisten linkkien klikkaamista, jotka voivat tulla esimerkiksi sähköpostiin. Harva vaihto lähettää sinulle sähköpostia, elleivät he erikseen sivustollaan sano asiasta. Siten voit tarkistaa, onko kyseessä mahdollinen virus.

Pidä valuutat turvassa

Vaikka vaihdot ovat turvallisia, ne eivät ole hyvä paikka säilyttää kryptovaluuttaa pitkän aikaa. Sitä varten on parempi hankkia siihen tarkoitettu lompakko. Tämä johtuu siitä, että vaihdot joutuvat ajoittain hakkerien uhriksi. Jos säilytät kryptoja siellä, asetat ne turhan riskin alle, minkä voisit välttää yksinkertaisesti säilyttämällä valuuttoja turvallisesti.

Osta ja myy turvallisesti

Vaihdot eivät ole ainoa tapa ostaa ja myydä kryptoja. Monet krypto valuutoista ovat niin sanottuja P2P -valuuttoja. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käydä kauppaa suoraan muiden sijoittajien kanssa. Tämä on hauska tapa käydä kauppaa monestakin syystä. Kuitenkin tällä tavalla kauppaa käydessä sinun tulee olla erityisen tarkkaavainen. Koska kyseessä on oletettavasti tuntematon ihminen, sinun tulee varmistaa kaikki mahdolliset turvatoimet. Sovi kaikista yksityiskohdista etukäteen ennen kaupankäyntiä. Näin voit välttää muun muassa huijauksen uhriksi joutumisen.