Siirry suoraan sisältöön

Kryptovaluutta turvallisuus

Kryptovaluutta turvallisuus

Kryptovaluutta maailma kiinnostaa hyvin monia nykyään. Tämä ei ole ihme, sillä se sisältää monia upeita mahdollisuuksia, joista kaikki tietenkin haluat ottaa hyödyn. Kryptovaluutat keräävät silti myös hieman epäileviä katseita, varsinkin liittyen niiden turvallisuuteen.

Me haluamme keskittyä juuri tähän asiaan tässä artikkelissa. Kuten kaikkien muidenkin asioiden kanssa, tietenkin pää syy siihen, miksi jotkut epäilevät kryptovaluuttojen turvallisuutta on se, että he eivät yksinkertaisesti tiedä asiasta tarpeeksi. Joten korjataan tämä asia, jotta voit tietää kaiken kryptovaluuttojen turvallisuudesta.

Onko virtuaalivaluutta turvallinen?

Kuten sanoimme, yllättävän monet epäilevät sitä, onko virtuaalivaluutta oikeastaan turvallinen. Hyvin lyhyesti me voimme sanoa kyllä, virtuaalivaluutta on turvallinen asia. On kuitenkin asioita, joita jotkut yhdistävät juuri turvallisuuteen, ja pitävät niitä syynä epäillä kryptovaluuttojen turvallisuutta.

Esimerkki tästä on kryptovaluuttojen volatiliteetti. Kaikki kryptovaluutat sisältävät kieltämättä korkean riskin. Tämä johtuu niiden hyvin korkeasta volatiliteetista. Korkea volatiliteetti tarkoittaa sitä, että kryptojen arvo vaihtelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa.

Tätä riskiä voidaan kuitenkin minimoida hyvin yksinkertaisella tavalla. Vaikka niiden arvot vaihtelevat lyhyessä ajassa paljon, jos katsotaan suuremmalla mittakaavalla, kaikkien laadukkaiden valuuttojen arvo on noussut hitaasti. Toisin sanoen, jos päätät sijoittaa pitkäaikaisesti, voit tehdä tuottoa, eikä sinun tarvitse miettiä suurta volatiliteettia paljoakaan.

Lohkoketjut tuovat lisäturvaa

Kaikki erilaiset kryptovaluutat, niin Bitcoin, Ethereum kuin DogeCoinikin toimii lohko ketjun avulla. Lohkoketju luotiin alkujaan itse asiassa varmistamaan se, että kukaan ei voi toimia laittomasti, ja luoda itselleen rajattomasti kyseistä valuuttaa.

Lohkoketju sisältää aina aivan kaikki siirrot, mitä on tehty kyseisen kryptovaluutan alusta lähtien. Sillä tavalla ongelmien sattuessa, siirrot voidaan aina löytää. Tämä tuo myös mukavasti turvaa rikollisten ryöstö yrityksiltä.

Hakkerit ovat valitettavasti internetin riesa

Rikollisista puhuttaessa, meidän tulee valitettavasti mainita hakkerit. Nämä internetin ilkiöt aiheuttavat todellista päänvaivaa kaikille kuluttajille, jotka käyttävät internetiä. Onneksi kuitenkin on erilaisia tapoja, joita voidaan käyttää hakkereilta suojautuakseen.

Esimerkiksi on hyvä ottaa huomioon, että vaihdot, eli kryptojen osto paikat, joutuvat usein hakkerien uhriksi. Voit kuitenkin välttää valuutat menetyksen hyvin helposti, kuten tulemme kertomaan seuraavassa osiossa. Lisäksi jos otat huomioon kaikki perinteiset internet turvatoimet, tulet olemaan jo hyvässä etuasemassa. Me tulemme selventämään enemmän kaikista näistä seuraavaksi, jotta sinulle ei jää mitään kohtaa epäselväksi.

Muista käyttää lompakkoa kryptovaluutan säilyttämisen

Kuten sanoimme, krypto vaihdot joutuvat valitettavan usein hakkerien uhriksi. Siitä syystä on hyvä siirtää valuutat pois sivustolta mahdollisimman pian. Tämä on sinänsä selvää. Et varmastikaan kantaisi satoja euron seteleitä kädessäsi, kun kävelet kiireisellä kadulla. Sen sijaan asetat ne turvaan lompakkoon.

Samalla tavalla myös kryptot tulee asettaa turvaan niille luotuun lompakkoon. Krypto lompakkoja on olemassa monia erilaisia, ja ne ovat tarkoitettu erilaiseen säilytykseen. Tästä syystä monilla sijoittajilla on itseasiassa muutama erilainen lompakko käytössä. Yksi näistä lompakoista on esimerkiksi niin sanottu kuuma lompakko, joka on tarkoitettu nopeaan käyttöön. Se toimii hyvin, kun haluat käydä kauppaa. Jos taas haluat säilyttää kryptoa pidemmän aikaa, on suositeltavaa hankkia laitteisto eli hardware-lompakko. Nämä lompakot ovat kaikista turvallisimpia, sillä ne eivät ole edes kytkettynä internetiin.

Varmista perinteinen turvallinen internet käyttäytyminen

Kuten sanoimme, yleinen turvallinen internet käyttäytyminen vaikuttaa suoraan siihen, kuinka turvassa sinun kryptot ovat. Ei esimerkiksi ole hyvä idea käyttää samaa salasanaa aivan jokaisella nettisivustolla. On paljon parempi luoda vähintään erilainen versio salasanasta jokaiselle sivustolle. Tämä vaatii kuitenkin aika paljon luovuutta, minkä takia on hyvä tietää, että on olemassa erilaisia salasana koneita, jotka tekevät asian puolestasi.

Kaksiosainen tunnistaminen voi olla hyvä vaihtoehto

Tietenkin vahva salasana on loistava lähtökohta, mutta joskus saatat toivoa hieman lisää turvallisuutta. Tässä kohtaa kaksiosainen tunnistautuminen on loistava ratkaisu. Tähän on olemassa monta erilaista vaihtoehtoa. Voit käyttää hyväksesi esimerkiksi erilaisia sovelluksia, jotka on luotu juuri tähän tarkoitukseen. Jos taas haluat mieluummin käyttää tekstiviestipalvelua, sekin on vaihtoehto. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että sovellus palvelimet ovat ehdottomasti turvallisempia, sillä hakkerien on hankalampi päästä vaikuttamaan niihin.

Valitse turvallinen vaihtosivusto

Vaihto sivustolla tarkoitetaan verkkosivustoa, tai palvelua, jossa pääset kirjaimellisesti vaihtamaan fiat-valuuttaa kryptovaluuttaan ja toisin päin. Toisin sanoen kyseessä on markkina-alue, joka on tarkoitettu erityisesti krypto kaupankäyntiin.

Koska kyseessä on palvelu, johon sinun tulee asettaa myös maksutietoja, on hyvin tärkeää, että valitset turvallisen sivuston. Tämä onneksi tapahtuu hyvin helposti. Jos haluat olla täysin varma asiasta, voit yksinkertaisesti valita kaikista kuuluisimpien sivustojen joukosta. Koska näihin vaihtoihin luottavat tuhannet muut sijoittajat, voit olla varma, että sinäkin voit luottaa niihin.

Sinä vaikutat itse kryptovaluutta turvallisuuteen

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että kryptovaluutat ovat turvallisia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että sinä vaikutat täysin suoraan siihen, kuinka turvallisia ne oikeastaan ovat. Ota siis kaikki mainitsemamme asiat huomioon. Sillä tavalla voit olla jo varsin varma siitä, että tulet olemaan täysin turvassa, kun käyt kauppaa krypto valuutoilla.

Lisäksi on hyvä tietää, että kryptojen maailmassa apu on aina lähellä. Jos sinulle sattuu ongelma vaihto sivustolla, ota rohkeasti yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa. Jos taas ongelma liittyy johonkin muuhun asiaan, on hyvä kysyä apua joltain kokeneemmalta krypto sijoittajalta. Yleisesti ottaen krypto sijoittajat ovat valmiina auttamaan toisiaan, sillä kaikki meistä ovat olleet joskus aloittelijoita, ja tiedämme miltä tämä tuntuu hyvin selkeästi.