Siirry suoraan sisältöön

Turvallinen netin käyttö VPN-yhteydellä

Turvallinen internetin käyttö ilman salasanan joutumista vääriin käsiin

Turvallinen netin käyttö on tänä päivänä enemmän ajankohtaista kuin koskaan aiemmin. Entistä tärkeämmälle sijalle netin käytössä on noussut yksityisyyden suojaus. Netti on täynnä erilaisia uhkia, joten avointa verkko käytettäessä VPN on hyvä ja loppujen lopuksi varsin halpa suojaväline. Monesti omien tietojen päätyminen epärehellisille tahoille aiheuttaa harmituksen lisäksi myös vaivaa. Esimerkiksi matkalla voi maksaa laskuja luottokortilla turvallisen yhteyden kautta vähän huolettomammin kuin avoimessa verkossa, jossa tiedot voivat päätyä nettirikollisten käsiin huonolla tuurilla. Monet pitävät myös hyvänä asiana sitä, että suoratoistopalvelut ovat paremmin käytettävissä.

Turvallinen netin käyttö – parantaako VPN online netin turvallisuutta?

Jos haluaa, että yksityisyys säilyy netissä tai surffailu netissä on huomattavasti turvallisempaa, on VPN online erinomainen ratkaisu. VPN-yhteys piilottaa käyttäjän IP-osoitteen ja tietoliikenteestä näkee vain palveluntarjoajan osoitteen, joten sijainti pysyy piilossa.

Tästä on myös se hyöty, että esimerkiksi mainoksia kohdentavien yritysten toiminta vaikeutuu. Mainostajat eivät näe sijaintia, jolloin tiedonkeruu mainontaa varten muuttuu vaikeaksi. Yhteys, jota VPN:n kautta käytetään, on salattu, jolloin tietoliikenteen kautta kulkevat tärkeät tiedot, kuten henkilötiedot eivät näy ulospäin.

Mitä laadukkaampi VPN-palvelu on, sitä paremmin siihen voi luottaa. Jos palvelu toimii vahvalla salauksella eli AES 265 -bittisellä, tämän salauksen murtaminen on jo melkein mahdotonta. Toki eri palveluissa on suuria eroja.

Turvalliset maksut netissä

Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että omat arkaluonteiset tiedot eivät liiku netissä, ei ainakaan avoimessa verkossa ilman suojausta. Mikäli hoitaa kaikki maksuasiat verkossa, kannattaa huolehtia siitä, että kaikki tapahtuu suojatusti ja turvallisesti

Bitdefender sekä monet muut ohjelmisto- tai palveluntarjoajat tekevät netissä liikkumisen turvallisemmaksi. Se pitää muistaa, että yhteyden nopeus aina hiukan kärsii, kun VPN:n ottaa käyttöön. Lisäksi on hyvä etukäteen miettiä, missä kaikissa laitteissa VPN:ää aikoo käyttää ja mihin sen asentaa. Myös se on hyvä miettiä, että mitä palveluja aikoo käyttää. Oma käyttötarkoitus on tärkeämpi kuin palvelun hinta-laatusuhde.