Siirry suoraan sisältöön

Bitdefender VPN: Mitä hyötyä VPN-yhteydestä on?

Bitdefender VPN: Mitä hyötyä VPN-yhteydestä on?

Olet kenties kuullut VPN-yhteydestä ja siitä, miten se mahdollistaa verkossa surffaamisen yksityisesti sekä ulkomaisten sarjojen katsomisen ongelmitta. Voi kuitenkin olla haastavaa ymmärtää, miten VPN-yhteys käytännössä toimii ja miksi se olisi jokaiselle hyödyllinen apuväline.

Bitdefender VPN –ohjelmisto on yksi niistä monista VPN-yhteyden tarjoajista, joka tarjoaa käyttäjälleen kaiken, mitä VPN-ohjelmistolta voikin odottaa. Tässä artikkelissa tutustutaan paremmin Bitdefender VPN-ohjelmiston toimintaan ja hyötyihin.

Miten Bitdefender VPN toimii?

VPN (virtual private network) on vähän kuin välipysäkki, jonka kautta datavirtasi kulkee, jotta siihen on vaikeampi päästä käsiksi esimerkiksi hakkeroimalla. Jokainen verkko-ostos ja Google-haku jättää jälkensä datavirtaamme, johon on suojaamattomana helppo päästä käsiksi. Se on siis digitaalinen palvelu, jonka tehtävänä on suojata datavirtasi ja pitää huolta yksityisyydestäsi.

Bitdefender VPN –ohjelmisto on aivan tavallinen VPN-palvelu, mikä toimii kuten muutkin VPN-yhteyttä tarjoavat ohjelmistot. Käyttäjä voi yhdistää datavirtansa mihin tahansa maailman kolkkaan, eikä datan alkuperäinen lähde tule näin selville.

Esimerkkinä voisi tuoda esille tavan, miten Google käyttää datavirtaasi hyväkseen palvelussaan. Kun saavut Googlen sivustolle, hakupalvelu on jo tarkistanut edelliset hakusi datavirrasta, jonka pohjalta palvelu tarjoaa sinulle sopivia hakutuloksia. Mikäli sinulla on yksityinen VPN-yhteys, ei Google pysty tarkistamaan edellisiä hakujasi, sillä datavirta on tehnyt välipysäkin VPN-serverissä. Siksi voi olla, etteivät hakupalvelut toimi hyvin, kun sinulla on VPN-yhteys päällä, sillä palvelu ei luota siihen, että olet oikea ihminen. Kyberrikolliset pääsevät datavirtaasi käsiksi samalla tavalla; kun välipysäkkiä VPN-serverissä ei ole, voi ulkopuolinen lukea datavirtaasi helposti hakkeroinnin avulla.

Yksityinen verkossa surffaaminen VPN-yhteyden avulla

Bitdefender VPN antaa siis sinulle mahdollisuuden surffata netissä yksityisesti, sillä datavirtaasi on hankala päästä käsiksi. Ilman VPN-yhteyttä on datavirtasi lähde melko helppo paikallistaa, mutta VPN serveri ratkaisee tämän ongelman. Bitdefender VPN ei pidä ollenkaan kirjaa tietovirrastasi, sillä ohjelmisto pyrkii välttämään sen, että kukaan pääsisi käsiksi yksityiseen tietovirtaasi.

VPN-yhteys tekee verkkoasioinnista turvallisempaa

Verkossa surffaamisen yksityisyyden lisäksi VPN-yhteys tekee verkkoasioinnista muutenkin turvallisempaa ja helpompaa. Kun lataat jotain verkosta, on huomattavasti hankalampi joutua kyberhyökkäyksen kohteeksi, kun datavirtaasi ei voi päästä käsiksi. VPN-yhteys on hyödyllinen erityisesti silloin, kun käytät julkisia verkkoja.

Lisäksi vältyt siltä, että internet-palveluntarjoajasi hidastaisi verkkoyhteyttäsi käyttämäsi palvelun mukaisesti. Voit siis katsoa sarjoja ja pelata verkkopelejä ilman, että verkkoyhteytesi hidastuisi.

Pääse käsiksi ulkomaisiin sarjoihin ja muihin materiaaleihin

Koska datavirran pystyy yhdistämään mihin tahansa maahan, voit hyvällä tuurilla päästä käsiksi ulkomaisiin sarjoihin ja materiaaleihin, mihin et normaalilla yhteydellä pääse käsiksi. Tietenkin osa palveluista on suunniteltu tunnistamaan VPN-yhteys ja estämään se, mutta osa palveluista toimii myös VPN-yhteyden avulla. Jos siis tarvitsee materiaaleja ulkomaisesta yliopistosta tai haluaa opiskella ranskaa katsomalla ranskalaisia sarjoja, voi Bitdefender VPN –ohjelmiston avulla siinä onnistuakin. Varsinkin Netflix-suoratoistopalvelun eri maiden valikoimiin on helppo päästä käsiksi yksinkertaisen VPN-ohjelmiston avulla.

Bitdefender VPN on saatavilla kaikille laitteille

Ei ole myöskään mitään väliä, millainen laite sinulla on, sillä Bitdefender VPN –ohjelmistosta on versio lähes kaikkia laitteita ja ohjelmistoja varten. Ohjelmisto toimii Windows-, iOS-, MacOS- ja Android-laitteilla eli sekä tietokoneelle että puhelimelleen on mahdollista saada VPN-yhteys. Koska älypuhelinta käytetään verkossa surffaamiseen nykyään jopa enemmän kuin tietokonetta, on sen suojaaminen ensisijaisen tärkeää.

Kaikki perus VPN-ominaisuudet löytyvät

Yhteenvetona voi sanoa, että Bitdefender VPN –ohjelmisto sisältää oikeastaan kaikki ominaisuudet, jota tarvitsee suojatakseen datavirtansa ja digitaalisen identiteettinsä.